Home Landelijke radio Tijd voor Twee viert vijftiende verjaardag op Radio 2

Tijd voor Twee viert vijftiende verjaardag op Radio 2


Tijd voor Twee, het lunchprogramma van Radio 2, viert vrijdag zijn vijftienjarig bestaan. Ter gelegenheid komt het programma tussen twaalf en twee live vanuit Lelystad, vanaf de werf en de haven waar het eveneens vijftien jaar oude schip de Batavia ligt.

De uitzending staat helemaal in het teken van dingen die vijftien jaar geleden zijn begonnen. Eén van de gasten die zal optreden is Guus Meeuwis die begin 1995 zijn eerste hit scoorde. 

Ook zijn er luisteraars te gast die hebben meegedaan aan items uit Tijd voor Twee, zoals de Tweespraak, de Soundtrack van uw leven, Facelift en de Wondertelefoon. Zij zullen aan boord stappen van de Batavia, waar Bert Haandrikman een deel van het programma zal presenteren. Frits Spits presenteert het programma vanaf de wal.

In 1995 startte KRO’s Tijd voor Twee als onderdeel van het destijds vernieuwde Radio 2. Frits Spits presenteert het programma sinds de start. Tegenwoordig is hij op vrijdag vrij en presenteert Bert Haandrikman het programma dan.

“Nog steeds ligt het schip op koers en zetten we alle zeilen bij om dagelijks weer een mooie uitzending te maken. Als het moet gooien we het over een andere boeg. We voelen ons verwant met alles wat 15 jaar geleden is begonnen dus ook met de Batavia. Vandaar dat de Batavia de metafoor voor onze jubileumuitzending vormt. De uitzending krijgt dan ook als titel: AY AY 15 jaar Tijd voor Twee”, aldus Fris Spits.