Home Landelijke radio Talpa wil Radio 538 meenemen naar SBS

Talpa wil Radio 538 meenemen naar SBS


John de Mol mag SBS overnemen maar moet dan wel zijn minderheidsbelang in RTL binnen 3 jaar verkopen. Dit heeft de mededingingsautoriteit (NMa) besloten. Talpa is nu in overleg met RTL om Radio 538 mee te nemen.

Woordvoerder Thomas Notermans van Talpa laat aan het AD weten gehoor te willen geven aan de voorwaarden. "Al blijf ik zeggen dat we met dat minderheidsaandeel echt niks te vertellen hebben bij RTL. De bal ligt nu overigens bij RTL die tot eind volgende week de tijd heeft het aandeel terug te kopen. Als dat gebeurt, krijgen wij Radio 538 weer terug zoals ooit is afgesproken. Dat is zeer aantrekkelijk, omdat dit radiostation nu dé marktleider is."

Mocht RTL besluiten om het minderheidsaandeel niet te kopen en dus Radio 538 te houden, dan zijn er volgens Notermans meerdere scenario's. "Dan gaan we actief op zoek naar een koper. Daar hebben we van de NMA drie jaar te tijd voor gekregen. Als het niet lukt, verkopen we onze aandelen RTL op de beurs. Dan kunnen we alsnog aandelen in 538 kopen."

Talpa nam in 2007 een minderheidsbelang in RTL. Het bedrijf bracht toen veel programma's van de zender Tien in maar ook zender Radio 538. Voormalig RTL-Topman Fons van Westerloo zei toen over de deal: "Nummer één doel van deze deal was het binnenhalen van Radio 538".

Of RTL deze deal ziet zitten is niet bekend. Een woordvoerder laat aan de krant weten dat RTL alleen kwijt wil dat er nu gesprekken met Talpa zullen volgen om de nieuwe samenwerking vorm te geven . Voor RTL was Radio 538 meerdere keren belangrijk om de jaarwinst te redden.

Vorig artikelActieweek op radio en tv voor Hoorn van Afrika
Volgend artikelFunX naar de rechter om verlenging commerciële FM-frequenties