Home Landelijke radio Talpa Radio wilde de frequenties van RTL FM

Talpa Radio wilde de frequenties van RTL FM

Talpa Radio heeft een bod gedaan op de etherfrequentie van RTL FM. Dat heeft HMG-topman Fons van Westerloo tegen de Telegraaf laten weten. De Holland Media Groep (HMG) ging echter niet in op het bod van het bedrijf van John de Mol. Van Westerloo is sinds september de topman van de HMG en aan het einde van het jaar ging de Telegraaf bij hem opbezoek om hem wat vragen te stellen.

“Op gebied van radio is veel tijd verloren. Om te beginnen had HMG maar op één frequentie gerekend bij de veiling en vervolgens kregen zowel Yorin FM als RTL FM er een. RTL FM begint nu langzaam uit de verf te komen, de luistercijfers beginnen te stijgen. De aandacht gaat nu naar Yorin FM”.

Over de poging van John de Mol zegt hij: “Nee, we verkopen geen radiozender aan John de Mols privé-onderneming Talpa. Dat heeft hij wel geprobeerd: het antwoord was en is nee. Tenzij hij opeens krankzinnige bedragen gaat bieden.”

En tot slot zegt hij over Yorin FM nog: “We zijn op zoek naar nieuw talent, maar dat is niet gemakkelijk, er zijn niet zo veel mensen beschikbaar”. Yorin FM zal op 1 januari met een iets andere programmering gaan starten als nu, vermoedelijk zal deze komende week bekend worden.