Home Landelijke radio Sylvana Simons dagelijks op Radio 6

Sylvana Simons dagelijks op Radio 6

Sylvana Simons is vanaf 13 juli weer terug op de radio. Op Radio 6 maakt ze iedere werkdag het programma ‘Sylvana’s Choice’ voor de NPS. Het is niet voor het eerst dat Sylvana radio maakt. Vanaf 1999 presenteerde zij elke zondagmiddag haar eigen talkshow op Radio 538 en van 2001 tot 2003 maakte ze ‘Sylvana’s Soul’ op Noordzee FM.
Sylvana is opgetogen over haar nieuwe programma: “Met dit nieuwe programma ben ik terug bij mijn eerste liefde: de muziek! Ik heb er ongelooflijk veel zin in om de muziek te laten horen waar ik als klein meisje al mijn hart aan verpand heb. Sylvana’s Choice wordt een persoonlijk programma, waarin ik mijn eigen muziekcollectie mag delen met de luisteraar, maar me ook samen met diezelfde luisteraar laat verrassen door al het jazz- en soultalent uit binnen- en buitenland. Ik verheug me er ook enorm op om live artiesten in de studio te ontvangen, verslag te doen van de vele festivals en evenementen en te laten horen dat jazz, soul en urban springlevend is en nergens zo goed tot haar recht komt als bij Radio 6.”
De overstap van Sylvana naar Radio 6 sluit aan bij de nieuwe weg die Radio 6 is ingeslagen. Vorige maand maakte Radio 6 al bekend het muziekprofiel aan te passen. Radio 6 wil dé jazz-zender van Nederland worden. De publieke zender concentreert zich vanaf heden volledig op jazz en jazzgerelateerde genres, zoals, soul, blues, rythm & blues en de wereldmuziek die van die stromingen is afgeleid. Met het aangepaste muziekprofiel wil de zender de herkenbaarheid voor de luisteraar te verbeteren.