Home Landelijke radio Landelijke zenders draaien woensdag 20:15 het Metropole Orkest voor zeventig jarig jubileum

Landelijke zenders draaien woensdag 20:15 het Metropole Orkest voor zeventig jarig jubileum

Bijna alle landelijke radiozenders staan woensdag stil bij het 70 jarig bestaan van het Metropole Orkest. Dit doen ze door die avond om 20:15 uur een opname van het Metropole Orkest uit te zenden. Dit is het exacte tijdstip van de eerste uitzending op 25 november 1945.

De stations kiezen een nummer van het orkest wat past binnen hun eigen programmering. De zenders die meedoen zijn 100% NL, Radio 538, Radio 10, Sublime FM, BNR Nieuwsradio en de zes publieke radiozenders.

Directeur van het Metropole Orkest Marc Altink: “Wij zijn erg vereerd met deze aandacht voor de verjaardag van het Metropole Orkest. We vinden het bijzonder sympathiek dat de Nederlandse media onze lange geschiedenis op deze manier in het zonnetje zetten.” Hij zegt ook dat het station nu al te horne is op alle zenders: “Van de jingles van ‘Langs de Lijn’ en ‘Gute Nacht Freunde’ op NPO Radio 1 tot aan de orkestrale remix van ‘This is What it Feels Like’ op Radio 538”

Naast de actie op de radio zal het orkest aan de vooravond van zijn jubileum te gast zijn in een speciale aflevering van ‘De Wereld Draait Door’. De uitzending op 24 november om 19.00 uur op NPO 1 zal geheel in het teken staan van de 70ste verjaardag van het Metropole Orkest en de 100ste geboortedag van Frank Sinatra. Er zullen meerdere stukken gespeeld worden uit het oeuvre van Sinatra.