Home Landelijke radio Studio Brussel stopt met Vlaamse ‘Serious Request’

Studio Brussel stopt met Vlaamse ‘Serious Request’

Het Vlaamse radiostation organiseert komende winter voor de laatste keer 'Music for life', de Vlaamse variant van Serious Request. De zender wil op het hoogtepunt van de actie stoppen. "Wat in 2006 op het Martelarenplein in Leuven begon als een 'geëngageerd avontuur' is uitgegroeid tot een enorm succes dat elk jaar in de kerstperiode een grote golf van solidariteit teweegbrengt", meldt de zender. "Elk jaar groeide de opbrengst en stonden er meer en meer mensen voor het Glazen Huis. Die reeks wil Studio Brussel graag in schoonheid eindigen met een allerlaatste Music for life."

Er is de afgelopen jaren zo'n 18 miljoen euro opgehaald in Vlaanderen. Probleem is wel dat het evenement in niet zoveel Vlaamse steden gehouden kan worden. Alleen Leuven, Antwerpen en Gent zijn geschikt. Het risico bestaat dat de belangstelling dan afneemt, omdat mensen eraan gewend raken, aldus Studio Brussel.

Er komen in december drie Glazen Huizen in zeven dagen, dat is een dag meer dan anders. Op 17, 18 en 19 december op het Martelarenplein in Leuven, op 19, 20 en 21 december op het Woodrow Wilsonplein in Gent en op 21, 22 en 23 december op de Groenplaats in Antwerpen.

Het is de zesde editie van Music for life. Dit keer komt onder het motto 'we do give a shit' de strijd tegen diarree centraal te staan. 28 november maakt Studio Brussel bekend welke dj's er in het huis komen.