Home Landelijke radio Laatste Music For Life levert ruim 7,1 miljoen euro op

Laatste Music For Life levert ruim 7,1 miljoen euro op


De allerlaatste Music For Life van de Vlaamse radiozender Studio Brussel heeft een recordopbrengst van 7.142.716 euro opgeleverd. De Vlaamse versie van Serious Request werd dit jaar voor het laatst georganiseerd. Al komt er volgend jaar ook weer een actie. Nethoofd Jan Van Biesen van Studio Brussel kondigde aan dat de VRT ook volgend jaar tijdens de kerstperiode een grote solidariteitsactie zal organiseren.

De dj's Sam De Bruyn, Siska Schoeters en Tomas De Soete brachten zeven dagen door in het Glazen Huis, dat achtereenvolgens in Leuven, Gent en Antwerpen stond. Ze waren verbaasd over het hoge eindbedrag. "Jullie zijn gek allemaal! Echt ongelooflijk", reageerde Sam De Bruyn. Vorig jaar zamelde Vlaanderen iets meer dan vijf miljoen euro in.

Tijdens de afsluitende 'Glazen slotshow' kwam premier Elio Di Rupo nog even langs in het Glazen Huis. Hij bracht 1 miljoen euro van de federale regering mee. Hij wilde daar 'Thank you for the music' van Abba voor horen.Eerder schonk ook de Vlaamse regering al 300.000 euro.