Home Landelijke radio Stichting Mega Top 100 helemaal eigenaar van Mega Charts

Stichting Mega Top 100 helemaal eigenaar van Mega Charts

De Stichting Mega Top 100 is nu volledig in handen van hitlijstenproducent Mega Charts. De Stichting Nederlandse Top 40 heeft haar vijftig procent belang verkocht aan de Mega Top 100. Voor welk bedrag de aandelen van eigenaar zijn gewisseld, wilden ze niet zeggen.

De twee organisaties hebben Mega Charts in 1999 opgericht om diverse hitlijsten beter te kunnen exploiteren. Een belangrijke reden voor de samenwerking in 1999 vormde de automatisering van de productie van hitlijsten. Ook in de nieuwe eigendomssituatie blijft Mega Charts de Top 40 en de Tipparade samenstellen.

De stichtingen besloten uit elkaar te gaan, omdat er verschil van mening was over de koers van Mega Charts. Dat meningsverschil leidde tot het gedwongen vertrek van directeur Ron Betist per 1 augustus. “Ik ben niet vrijwillig opgestapt”, zei hij woensdag. Bij een plan voor verdergaande commerciële exploitatie van de hitlijsten vond hij de muziekindustrie tegenover zich. Zijn opvolger is Michel Admiraal.

Voor de uitzendingen van de hitlijsten op de radio zal niets veranderen. Radio 538 en muziekzender MTV blijven de Top 40 uitzenden. De Mega Top 50 blijft de hitlijst van de publieke radiozender 3FM. (ANP)