Rob Stenders en Jeroen van Inkel keren woensdag 25 september weer terug als duo op de radio. In het kader van De Week van de jaren 80 maken de dj’s tussen 7:00 en 10:00 uur nog één keer samen een radioprogramma.

Rob en Jeroen maakte, in het eind van de jaren tachtig, de radioshow Stenders & Van Inkel. Het programma ontstond op 30 oktober 1987 als vervolg op Curry & van Inkel. Rob Stenders volgde toen Adam Curry op als medepresentator van het programma. De dj’s zeiden nooit meer samen te presenteren, omdat het alleen maar slechter zou kunnen worden dan het ooit was. Inmiddels komen ze hierop terug. Rob Stenders: “Het is natuurlijk ’s ochtends vroeg dus het kan zijn dat ik vijf minuutjes later ben. Maar zo’n Week van de jaren 80 is natuurlijk leuk om aan mee te doen”.

Met items als de Irri Top 10 en een selectie van muziek van artiesten die ooit dankzij Stenders & van Inkel in Nederland groot geworden zijn, gaan de dj’s woensdag terug naar de tijd waarin hun radioprogramma immens populair was. “Met Rob samen een programma doen is als fietsen. Dat verleer ik nooit, en het is extra leuk als we een lekke band krijgen”, aldus Jeroen van Inkel.

Foto: Michel Schnater | NPO