Home Landelijke radio Stemming voor Gouden RadioRing 2009 van start

Stemming voor Gouden RadioRing 2009 van start

Het publiek kan vanaf morgen stemmen voor de Gouden RadioRing 2008. Deze publieksprijzen voor de radio die de AVRO organiseert zullen op 23 oktober worden uitgereikt in ‘Schiffers.fm’ op Radio 2. De prijs, die aansluit bij de Gouden Televizier-Ring, wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt.

In totaal worden er vier prijzen uitgereikt. De eerste is het Gouden Radio-Oortje voor het beste radio-evenement van het seizoen 2007/2008. Verder zijn er de Zilveren Radio-Sterren worden uitgereikt aan de beste radiopresentatrice en –presentator. De hoofdprijs is de Gouden RadioRing die wordt uitgereikt aan het beste radioprogramma. Vorig jaar won de Coen en Sandershow (3FM). Het Gouden Radio Oortje voor het beste radio-evenement werd vorig jaar gewonnen door Top 2000. Giel Beelen en Claudia de Breij werden verkozen tot de populairste radiopresentatoren en verdienden daarmee beiden de Zilveren RadioSter.

Stemmen kan via www.radioring.nl. De stemming sluit op 30 september om 12:00 uur. Alle genomineerden voor de televisie- en radioprijzen worden daags na afloop van de verkiezingen bekendgemaakt.

Voor de Gouden RadioRing volgt dan nog een tweede stemmingsronde via SMS en een telefoonnummer. Die tweede ronde vindt plaats in de 24 uur voor de uitreiking. De gehele verkiezing staat onder toezicht van notaris Mr. A.A. van Berge van notariskantoor Mr. M.J. Meijer c.s. te Amsterdam.