Als NPO Radio 5 een FM-frequentie zou krijgen, zou dat voor Stefan Stasse de stap niet kleiner maken om de volledige overstap te maken. “De FM maakt dan voor mij het verschil niet”, zegt hij in gesprek met Patrick Kicken. Stefan, die op zondag overigens al te horen is op Radio 5, zegt zijn programma bij Radio 2 te willen blijven maken.

Stefan vindt wel dat de FM ertoe doet voor zijn programma ‘De Staat van Stasse’ op Radio 2. “Zeker in de avond is de FM van belang. De hoeveelheid luisteraars is dan natuurlijk aanzienlijk minder dan overdag. Maar de dynamiek is er dan wel, mensen zitten bijvoorbeeld in de auto. Daar kun je mee spelen.”

Programma verliezen

In het najaar van 2017 dreigde Stefan zijn programma op Radio 2 te verliezen. De NPO wilde het programma verplaatsen naar Radio 5, maar dat stuitte op veel verzet en media-aandacht. “Ik zat ineens middenin dat verhaal”, blikt Stefan terug. “Journalisten belden mij. Ze gaven aan dat ze met andere mensen in mijn nauwe omgeving hadden gesproken. Ik wist dat er om mij heen bazen aan het lekken waren.”

Stefan is op zondag op Radio 5 te horen met ‘Goudmijn’. “Op zondagmiddag zitten wij geloof ik ook op 160.000 luisteraars, dat is meer dan in de avond op Radio 2.”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2