Home Landelijke radio Stefan Leur plotseling weg bij Simone FM

Stefan Leur plotseling weg bij Simone FM

Stefan Leur is per direct opgestapt als programmamaker bij Simone FM. Dat heeft directeur Bert Vos van de Noorderlijke regionale commerciële zender aan RadioFreak laten weten. “Hoewel hij mij daar zelf niet over heeft geïnformeerd, en niet bereikbaar is, heeft hij een collega afgelopen zondag laten weten per direct de omroep te verlaten”, zo zegt Vos.

Waarom hij weg is gegaan is onbekend bij de directeur. “Feit is dat Stefan, ondanks de enorme vrijheid die hij genoot op het gebied van vormgeving, muziekkeus en inhoud- en lengte van het gesproken woord, moeite heeft met (zeker in zijn geval minimale-) regels en afspraken. Hem is vaak de hand boven het hoofd gehouden en er is in het verleden veel moeite gedaan om hem toch binnenboord te houden en hem te behouden voor de omroep. Dat is deze keer niet meer gelukt.”

“Stefan had meer vrijheid en ruimte dan ieder ander binnen Simone FM. Voor hem was dit kennelijk nog niet voldoende. Wij betreuren zijn besluit. Stefan is een goede radiomaker, met een stijl die past bij Simone FM.”

Wie Stefan Leur gaat vervangen is niet bekend. “Door het plotselinge vertrek valt er nu een vervelend gat in de programmering. Wij hopen op korte termijn een nieuw talent te hebben gevonden.”

Overigens antwoordde Vos gisteren op vragen van RadioFreak dat Leur op vakantie was.

Stefan Leur was sinds januari 2005 bij Simone FM. Daarvoor was hij onder andere te horen bij Rebecca en Hotradio.

Vorig artikelFunX krijgt nieuwe vormgeving
Volgend artikelContinu Luisteronderzoek op de schop