Home Landelijke radio Staatssecretaris: zenderbouwers moeten beter samenwerken

Staatssecretaris: zenderbouwers moeten beter samenwerken

Demissionair staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) heeft Nozema en Broadcast Partners een ultimatum gesteld. Als zij over een week geen verdeling van radiofrequenties onder commerciële radiozenders hebben gemaakt, stapt ze naar de rechter. In een brief aan de Tweede Kamer schreef de staatssecretaris gisteren dat de noodzakelijke samenwerking tussen Nozema en Broadcast Partners slecht verloopt.
De twee zendmaatschappijen moeten 26 grote zendmasten gereed maken voor de verdeling van radiofrequenties per 1 september. Er moeten daarom bij gemeenten bouw- en milieuvergunningen worden aangevraagd. Nozema en Broadcast Partners hadden in een convenant toegezegd dat ze dat samen zouden doen, zodat op 1 september minimaal 60 procent van de frequenties aan de zenders kan worden gegeven. De Vries schrijft dat de zendmaatschappijen de afspraken nu niet nakomen, meldt het ANP.
Er is nog maar een paar van de tientallen benodigde vergunningen aangevraagd en er is er nog geen enkele verleend. Ze noemt de situatie ‘zorgwekkend’ omdat er vertraging dreigt bij het beschikbaar komen van de frequenties.