Home Landelijke radio Staatssecretaris neemt het op voor BNN

Staatssecretaris neemt het op voor BNN

Staatssecretaris Van der Laan (media) blijft vierkant achter haar wetsvoorstel staan om het verplichte aantal leden voor een omroep in het publieke bestel van 300.000 naar 150.000 te verlagen. De Tweede Kamer steunde het voorstel, maar in de Eerste Kamer zetten CDA en PvdA er vraagtekens bij.

De Senaat zou volgende week over het wetsvoorstel stemmen. Stemt die tegen tegen, dan betekent dat voor BNN de verdwijning uit het publieke bestel. BNN heeft wel meer dan 150.000, maar minder dan 300.000 leden. Van der Laan vraagt de Senaat nu om uitstel van de stemming, aldus haar woordvoerster.

Een kabinetsstandpunt over de bevindingen van de visitatiecommissie Rinnooy Kan ziet binnen enkele weken het licht. Rinnooy Kan stelde vast dat de omroepen op zich elk wel redelijk werk doen, maar dat de samenwerking weinig meerwaarde oplevert.

De Eerste-Kamerfracties brengen een en ander met elkaar in verband, hoewel niet iedereen dat verband ziet. Van der Laan wil, wel of geen verband, de Senaat in elk geval de gelegenheid geven het kabinetsstandpunt mee te nemen.(ANP)