Home Landelijke radio Radio 10 Gold zet Tom Mulder in het zonnetje voor 35 jaar...

Radio 10 Gold zet Tom Mulder in het zonnetje voor 35 jaar radio

Tom Mulder zit zondag 16 mei precies 35 jaar in het vak. Radio 10 Gold grijpt dit jubileum aan om Tom in het zonnetje te zetten en ook om een cd op de markt te brengen. Want voor dit jubileum zal er een stoomtrein rijden en voor dat die vertrekt zal Tineke de Nooij aan Tom Mulder het eerste exemplaar overhandigen van de cd 'Radio 10 Gold Express'.

De carrière van Tom Mulder begon op 16 mei 1969 hij presenteerde onder de naam ‘Klaas Vaak’ zijn eerste radioprogramma bij de toenmalige zeezender Radio Veronica. In 1973 maakte Tom de overstap van Veronica naar de TROS, waar hij van de ‘Havermoutshow’, ‘50 Pop of een Envelop’ en ‘Nachtwacht’ grote successen maakte. Na zijn TROS periode was hij actief bij het eerste commerciële radiostation aan land, Cable One. In 1991 maakte Tom zijn entree bij Radio 10 Gold waar hij programmadirecteur werd, en in 2004 zit hij nog steeds bij die zender en presenteert hij het ochtendprogramma.

Erik de Zwart, directeur van Talpa Radio International, is trots op Tom Mulder. “In deze tijd van spraakmakende transfers van diskjockeys en de opkomst van steeds meer radiostations is het jubileum van Tom Mulder een unieke gebeurtenis. Oprechte liefde voor radio en muziek is de drijfveer voor Tom om al 35 jaar als diskjockey zijn luisteraars te plezieren. Van die 35 jaar is Tom 13 jaar werkzaam bij Radio 10 Gold. Ook zonder FM frequentie weet Radio 10 Gold zich uitstekend staande te houden in het woelige radiolandschap. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan het succes van Tom Mulder”, aldus Erik de Zwart.

Tom Mulder verheugt zich op deze feestelijke dag. “Dat ik bezeten ben van alles wat met radio te maken heeft, moge duidelijk zijn. Maar dat ik ook een bovenmatige fascinatie voor treinen bezit, is iets wat weinig mensen weten. Deze dag bevat voor mij dus de ultieme combinatie van muziek, radio én treinen. Daarnaast verheug ik me ook zeer op het weerzien met veel (oud) radiocollega’s. Ik ben overigens nog lang niet van plan om te stoppen met radio maken. Als het aan mij ligt zal men nog lang van Tom Mulder blijven horen!”, aldus de jubilaris zelf.

Radio 10 Gold heeft op haar website een aantal oude fragmenten en jingles gezet van mulder. Klik op één van de links om ze te beluisteren.
1979: Opener Tros Havermoutshow & Ed Lautenschlager promo
1982: Mr. Ed Jingle – het origineel en de Tom Mulder versie
1983: 50 Pop of een envelop – opener en jingles
1984: Jingles die erbij hoorden: Tommy Mulder, Prijsmeisjes
1991: Start bij Radio 10 Gold: Hallo Tommy Mulder
1996: De koffie is bruin