Home Landelijke radio Staatssecretaris: ‘koop een nieuwe radio bij slecht ontvangst’

Staatssecretaris: ‘koop een nieuwe radio bij slecht ontvangst’

Bewoners van de regio’s rond Alkmaar en Hoorn kunnen het beste een nieuwe radio kopen als ze de publieke zenders niet kunnen ontvangen. Dit schrijft staatssecretaris Frank Heemskerk (PvdA) aan het provinciaal bestuur. Hij herhaalde nog eens dat hij geen steunzenders zal plaatsen om de ontvangst van de publieke radiozenders te verbeteren.

In oktober nam Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een motie aan van PvdA-statenlid Ed Wagemaker. Daarin werd gevraagd de ontvangst te verbeteren. Wagemaker is teleurgesteld over het antwoord van zijn partijgenoot. "Dit slaat nergens op."

Heemskerk gaat in de brief ook in op het feit dat een lezersactie van het Noordhollands Dagblad over deze kwestie liefst 900 handtekeningen opleverde. Dat zijn radioluisteraars die zich net als de Hoornaar Wagemaker groen en geel ergeren aan de matige ontvangst. 

Het ministerie van Economische Zaken, dat over de radiofrequenties gaat, heeft naar aanleiding van deze actie het agentschap Telecom een onderzoek laten doen. Hieruit bleek dat de meerderheid vindt dat het radiosignaal domweg te zwak is. "Het blijkt dat de klachten voortkwamen op kwalitatief mindere ontvangers, zoals wekkerradio’s, transistorradio’s en verouderde autoradio’s", aldus Heemskerk.