Home Landelijke radio Smartlappenzender Het Gelders Geluid wil meer kabeldekking

Smartlappenzender Het Gelders Geluid wil meer kabeldekking

Smartlappenzender Het Gelders Geluid wil radioluisteraars in de Betuwe en de Achterhoek overhalen de programmaraad in hun regio duidelijk te maken dat ze met smart op de zender zitten te wachten. In de Liemers en delen van de Achterhoek is het station al op de kabel te beluisteren.

Volgens oprichter Mario de Bruijn, groenteboer uit Elst, is de zender een succes. Vanaf 1 juli draait hij vanuit zijn Overbetuwse studio Nederlandstalige muziek. “Afgelopen zondag kregen we meer dan driehonderd verzoekjes binnen. Je legt de telefoon neer en kunt weer oppakken.”

De programmaraad beslist eind deze maand of de zender ook op de kabel in onder meer Doetinchem, Lichtenvoorde, Zelhem en Zutphen mag komen. “Dan wordt een vergadering belegd over nieuwe radiozenders.” Daar heeft De Bruijn echter niet al te veel vertrouwen in. “We moeten daar in een kwartier duidelijk maken waarom voor onze zender gekozen moet worden.”

Daar heeft hij slechte ervaringen mee. “We zijn bij Essent in Roermond geweest om Het Limburgs Geluid op te starten. Daar was ook iemand van RTL FM, zo’n gladjanus. Die vertelt dan doodleuk dat één op de vier nummers die RTL-fm draait Nederlandstalig is. Hij gooit wat promotiemateriaal neer en is het mannetje. We worden van tafel geveegd. Terwijl wij een heel andere zender hebben. Zij brengen muziek van Bløf en dergelijke, wij smartlappen. Niet te vergelijken.”

Geld voor een promotietour heeft De Bruijn niet. “Wij moeten het van de luisteraar hebben.” Ook van de luisteraar die hij momenteel niet bereikt. Inwoners van de Achterhoek vraagt hij om ‘in eigen woorden’ aan de programmaraad in die regio duidelijk te maken waarom een smartlappenzender onmisbaar is. Dat moet wel snel gebeuren, omdat de raad eind deze maand samenkomt. (Gelderlander)