Home Landelijke radio Slogan bedenker breekt met de NCRV

Slogan bedenker breekt met de NCRV

Bedenker van de NCRV-slogan Ze laten mensen in hun waarde bij de NCRV’ Frank Pels heeft met onmiddellijke ingang de samenwerking met de NCRV opgezegd. Dat schrijft Adformatie. Zijn bureau verzon vijf jaar geleden de slogan, maar hij vindt nu dat de omroep dit in de praktijk absoluut niet kan waarmaken. Volgens Het Parool is de directe aanleiding de recente schorsing van Annelies Kaptein als manager marketing en communicatie bij de omroep. “Ik heb die campagne samen met haar bedacht. Uit solidariteit stop ik met de NCRV. Pas als ze mag terugkeren, valt met mij weer over samenwerking te praten”, zegt Pels tegen de krant.

Hij schreef een brief aan de NCRV waarin hij refereerde aan eerdere personele problemen, zoals met Paul de Leeuw en directeur Harry Hemink. Diens tijdelijke opvolger Guido van den Boorn stelde onlangs Kaptein op non-actief. Ze zou zich intern te kritisch op hebben gesteld en niet geschikt zijn om de ‘nieuwe NCRV’ waarbij meer de nadruk ligt op het protestants-christelijke karakter gestalte te geven. Pels zegt dat de in de campagne gebezigde waarden fatsoen, respect, liefde en vertrouwen kennelijk niet voor de omroep zelf gelden.

Van den Boorn reageert: “Zoals in elk bedrijf bestaan er langdurig opgebouwde verstoringen van arbeidsrelaties, zoals nu met Kaptein. Deze zaak is heel wat anders dan die met Hemink en De Leeuw.” (Adformatie)