Home Landelijke radio Sjors Fröhlich niet meer terug op de radio

Sjors Fröhlich niet meer terug op de radio


Sjors Fröhlich keert niet terug op de radio. De presentator van de NCRV heeft te veel last van een aandoening aan zijn stembanden. Hij is sinds juni 2007 al van de radio om zijn stem rust te geven.

Het gaat om een zeldzame aandoening aan zijn stembanden: Spasmodische dysfonie. "Er zijn maar zo'n 120 tot 150 mensen in Nederland die daar last van hebben", aldus de 41-jarige presentator. "Een spiertje bij m'n stembanden werkt niet goed. Je kunt het vergelijken met een trillend ooglid of een trillende teen. Maar ik heb net de pech dat het bij m'n stembanden zit."

Voor de NCRV bedacht en presenteerde Fröhlich de afgelopen 25 jaar programma's, als The Magic Friends (Radio 3), Cappuccino (Radio 2) en Standpunt NL (Radio 1). Daarnaast was hij lang te horen als presentator van Langs de Lijn en verslaggever voor Radio Tour de France.

Toch gaat Sjors Fröhlich niet helemaal weg bij de radio. Hij blijft achter de schermen betrokken als consultant voor Radio 2 en Radio 5, en via zijn bedrijf Fröhlich & Plaisier. Bij de NCRV gaat hij nog op projectbasis werken.

Er is overigens nog een klein relletje rondom het vertrek van Fröhlich. Hij zou vanavond aan tafel zitten bij het televisieprogramma Pauw & Witteman. Maar dat weigert hij nu omdat Jeroen Pauw gisteravond al verklapte dat Fröhlich niet terugkeert op de radio. Dat was tegen het zere been van de presentator, die zijn eigen collega's vandaag als eerste op de hoogte wilde brengen.

Jeroen Pauw sloot de uitzending gisteren af met de aankondiging dat Fröhlich vrijdagavond zou komen uitleggen waarom hij stopt met het presenteren van radioprogramma's. "Ik had om negen uur nog een redacteur aan de lijn om zo’n uitspraak juist te voorkomen. Maar mijn wraak is zoet, ik zit vrijdagavond gewoon bij Netwerk en niet bij Pauw & Witteman," aldus Fröhlich.