Home AM Radio GrootNieuwsRadio stopt ermee

GrootNieuwsRadio stopt ermee

GrootNieuwsRadio staakt om 12:00 uur de uitzendingen. Het christelijke radiostation, dat sinds een jaar uitzendt op de middengolffrequentie 1008 AM, ziet zich door financiële problemen genoodzaakt te stoppen. Na 12:00 uur vanmiddag zal er nog enkele dagen non-stop muziek worden uitgezonden. Er is nog hoop dat zich in die tijd een partij meldt die het radiostation kan redden.

GrootNieuwsRadio directeur Evert ten Ham beschrijft het als "een beslissing die ongelooflijk veel pijn doet. Juist nu het aantal reacties op de uitzendingen sterk toeneemt, het aantal donateurs nog steeds groeit en de reclame-inkomsten beginnen te stijgen, moet de stekker eruit." Tot 12:00 uur neemt hij in een speciaal programma afscheid van de luisteraars.

De exploitatie van GrootNieuwsRadio kost op jaarbasis ruim één miljoen euro. De verwachting was dat door financiële steun van bedrijven, instellingen en particulieren en inkomsten uit commercials de zender op termijn zou kunnen gaan werken met een sluitende begroting. Ondanks de recente groei in aantallen donateurs en commercials, zijn de inkomsten sterk achtergebleven bij de verwachtingen, waardoor de zender moet ophouden met haar uitzendingen. "Fondsen om de groei nog verder te kunnen ondersteunen zijn er helaas niet meer", zo laat de zender weten.

De exploitatiekosten zijn tot dusver volledig gedragen door Floor de Groot, directeur van De Groot Beheer, een bedrijf dat eigenaar is van enkele drukkerijen. Die onderneming is gezond en dat wil De Groot graag zo houden. Het was voor hem niet meer verantwoord om alleen de kosten van de zender te blijven dragen.

"Mijn hoop en gebed waren steeds dat er meer ondernemers bereid zouden zijn samen met mij het financiële risico van de zender te dragen", zegt De Groot. "Die hulp is echter uitgebleven en daardoor moeten we nu wel stoppen. Het is enorm spijtig. Als zich nu nog financiers zouden melden, zou ik graag doorgaan. Maar ik moet de realiteit onder ogen zien."

GrootNieuwsRadio nam de zender 1008 AM vorig jaar over van Talpa Radio. Radio 10 Gold was eerder op deze frequentie te horen. Sinds 1 december 2007 zijn er ook gepresenteerde programma’s. Afgelopen zomer werd al duidelijk dat er financiële problemen waren. De zender vroeg toen om donateurs.