Sjors Fröhlich is geïnstalleerd als burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden, in de provincie Utrecht. Hij zwaaide onlangs al af als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, om burgervader te worden. “Radio ligt even achter me. Misschien dat we ooit eens een leuke burgemeesterspodcast gaan maken. Maar voorlopig ga ik eerst proberen om een heel goede burgemeester te worden”, vertelt hij tegenover AD.

Velen vonden het een opmerkelijke switch: van decennialang radiomaker, naar burgemeester. “Ik vond vroeger het vak burgemeester altijd heel erg leuk”, vertelt Sjors nu. “Ik heb ook later, toen ik radioprogramma’s maakte, heel veel programma’s gemaakt die iets met burgemeesters hadden. Het leek me ook een heel gevarieerd vak.”

Sjors stopte een aantal weken geleden al bij BNR, maar maakte afgelopen dinsdag nog één keer radio. “De gemeente waar ik woon, en vroeger ook in gewoond heb, is gefuseerd met een aantal andere gemeentes. Dus er ontstond een prachtige nieuwe gemeente. Ik dacht: dit is wel het moment. Als ik ooit burgemeester wil worden, dan moet het nu. Dus ik heb het geprobeerd en zie daar.”

Foto: BNR Nieuwsradio