Home Landelijke radio Sidekick Audrey Zonneveld aan de kant gezet door Caz!

Sidekick Audrey Zonneveld aan de kant gezet door Caz!

Ex-sidekick Audrey Zonneveld van dj Rob Stenders zit werkeloos thuis. Maar niet uit vrije wil, schrijft ze op Vrouw.nl. “Waarom ik werkloos ben? Wel, omdat het radioprogramma waar ik voor werkte plotseling werd opgeheven. Scherper geformuleerd: daar werd een bom onder gelegd. Door wie? Laffe mannetjes met dito truitjes. Daar heb je er een boel van in radioland, hoor. Dat dj’s geen benul hebben van mode moge bekend zijn; de hoge, ballensplitsende Edwin-spijkerbroek is bij hen nog altijd het hoogst haalbare qua styling. Maar dat ook de mannetjes, die druk zijn met luistercijfers, doelgroepenmarketing en ‘gelaagdheid in crossmediale formats’ er minstens zo onbeholpen bijlopen, weet niet iedereen. Is dat belangrijk dan? Nou… ehm ja! Want als je een radiostation wilt opzetten dat vernieuwend en origineel is en waarmee je een ‘merk wilt laden’, dan moet je eerst maar eens dat Wibra-merkje uit je eigen trui knippen. Dat is nog niet helemaal gelukt, want het nieuwe radiostation Caz! klinkt nogal goedkoop en synthetisch. Vind ik.”

Sindsdien is het thuis zitten voor Zonneveld. “Ik kijk hoe de zon opkomt en zie hoe ze ’s avonds weer ondergaat. Ik drink koffie, houd de buurvrouw aan de overkant in de gaten (‘Loopt ze nu alweer naar de keuken?!’), doe mee met belspelletjes, drink nog meer koffie en check mijn mail – hè, weer niks.”

Ze vervolgt: “Maar ja, wie ben ìk? Want ik zit thuis met mijn Zara-rokjes en Betsy Palmer-muiltjes terwijl de laffe, laffe truitjes-dragers zich zelfgenoegzaam op de kippenborst kloppen over hun eigen Wibra-radio. Misschien moet ik mijn kledingcollectie ook maar inruilen voor een setje van de Kleding Kilo Knaller, zodat ik fijn kan meespelen met de smaak- en stijllozen.”