Home Landelijke radio Shula Rijxman versterkt Raad van Bestuur NPO

Shula Rijxman versterkt Raad van Bestuur NPO


De Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wordt vanaf januari versterkt door Shula Rijxman, nu nog algemeen directeur van IDTV. Door haar komst bestaat de Raad van Bestuur in 2012 nog uit drie personen – naast Rijxman ook Henk Hagoort en Ruurd Bierman – in 2013 eindigt de laatste benoemingstermijn van Bierman en vormen Shula Rijxman en voorzitter Henk Hagoort samen de Raad van Bestuur.

Hagoort is enthousiast over de komst van Rijxman: "Shula heeft haar sporen in de media meer dan verdiend. Ze is creatief, innovatief en zakelijk sterk. Precies wat we nodig hebben om in tijden dat het medialandschap verandert voor alle 17 miljoen Nederlanders onderscheidende programma's te blijven maken."

Shula Rijxman werd na een carrière in de journalistiek en communicatie in 1993 commercieel manager bij Martsell. Drie jaar later werd ze daar general manager en mede-eigenaar. In 2001, toen Martsell werd overgenomen door IDTV, trad ze aan als manager Events & Promotions om twee jaar later de functie van commercieel directeur te bekleden. In 2010 werd Shula Rijxman benoemd tot CEO van de productiemaatschappij.

Vorig artikelPublieke omroep wil 10,3 procent marktaandeel voor Radio 2
Volgend artikelOccupy-beweging start met radiozender vanaf zee