Home NPO 3FM 3FM Serious Request Serious Request 2016 helpt 80.000 kinderen

Serious Request 2016 helpt 80.000 kinderen

3FM Serious Request

Met de opbrengst van 3FM Serious Request van vorig jaar december helpt het Rode Kruis ruim 175.000 mensen, waarvan 80.000 kinderen onder de vijf jaar. Dat maakte Domien Verschuuren gisterenavond bekend. De actie bracht uiteindelijk 9.257.000 euro op om longontsteking bij kinderen tegen te gaan. Vandaag wordt op NPO 3FM iedereen bedankt die in actie kwam tijdens Serious Request 2016.

De hulpverlening van het Rode Kruis is inmiddels in volle gang. De hulporganisatie heeft onder meer 40.000 antibioticakuren, 12.800 inhalers en 120 zuurstofmeters aangeschaft. In Ivoorkust zijn 12.500 mensen bereikt met voorlichting over het voorkomen en behandelen van longontsteking en zijn 450 latrines gebouwd om persoonlijke hygiëne te verbeteren. Tot 2020 wordt de volledige opbrengst besteed in Ivoorkust, Ethiopië, Soedan, Mali, Zambia, Libanon, Syrië en Afghanistan.

Verschuuren is trots op de tot nu toe geboekte resultaten en alle actievoerders: “Ik heb onlangs met eigen ogen mogen zien hoe de opbrengst terecht komt in een land als Ivoorkust. Alles wat we daar in die klinieken zagen – zuurstofmaskers, levensreddende apparatuur voor pasgeboren baby’s, de aanleg van elektriciteit – is allemaal gedaan met het geld dat we samen met al die Nederlanders hebben ingezameld. Zonder hun inspanningen zou deze hulp er niet zijn.”

Tijn Kolsteren

Ivoorkust stond vorig jaar centraal in de reportages van 3FM-dj Wijnand Speelman. Het Rode Kruis heeft in dit land vier klinieken opgeknapt. Meer dan 105.000 mensen zijn hiervan afhankelijk en krijgen nu betere medische zorg voor hun kinderen en zichzelf. Eén van de klinieken, de Langba kliniek, is postuum opgedragen aan Tijn Kolsteren, de 6-jarige jongen die met zijn nagellakactie ruim 2,6 miljoen euro inzamelde voor kinderen met longontsteking.

NPO 3FM maakt 9 november bekend welke dj’s vanaf maandag 18 december het Glazen Huis in Apeldoorn in gaan. Zij zetten zich met de actie in om verscheurde families in crisisgebieden weer samen te brengen. Met de opbrengst kan het Rode Kruis vermiste kinderen opsporen en het contact herstellen met ouders, broertjes en zusjes.