Home Landelijke radio SBS grootste radiogroep in Scandinavië

SBS grootste radiogroep in Scandinavië

SBS Broadcasting zal volgens de Telegraaf samen gaan werken met het Zweedse radiobedrijf ‘Bonnier Radio’. Door de samenwerking is de grootste radiogroep in Scandinavië ontstaan, de nieuwe naam voor de onderneming is SBS-Radio.

De nieuwe onderneming staat onder gezamenlijk eigenaarschap en is voor 51% eigendom van SBS, 49% is in handen van Bonnier. SBS doet het beheer. De fusie, die nog goedgekeurd moet worden door de Zweedse autoriteiten, zal naar verwacht wordt op 31 augustus haar beslag krijgen.

Volgens SBS-topman Markus Tellebach is de samenwerken ´een belangrijke strategische stap´. “Door de fusie wordt onze portefeuille driemaal zo groot, waardoor wij het bereik en de omvang van het gebied waarop wij werkzaam zijn krijgen die nodig zijn om de kosten te verminderen en de prestaties op te voeren.”

SBS zal door de fusie 19 stations gaan beheren in het land, en dit zorgt voor een bereik van 80%. Naast Zweden zend SBS ook uit in Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Polen en Roemenië.