Home Landelijke radio Arrow neemt Caz! over van SBS

Arrow neemt Caz! over van SBS

Arrow neemt Caz! over van SBS Broadcasting, zo bevestigen zowel SBS als Arrow aan RadioFreak. De partijen hebben overeenstemming bereikt en willen na het boekenonderzoek per 30 juni de overname afronden. Snel daarna zal Arrow Classic Rock via de frequenties van Caz! gaan uitzenden.

Afgelopen maand werd bekend dat zowel Timur Perlin, als Marc de Hond Caz! verlaten. De overname van de zender is desondanks opmerkelijk, omdat laatst Dj Jean en Maurice Verschuuren zijn aangetrokken als nieuwe dj’s. Over wat er met het personeel van Caz! gaat gebeuren is nog niets bekend, zij zijn zojuist pas op de hoogte gesteld van de overname.

Caz!
Caz! startte in april vorig jaar nadat SBS Yorin FM had gekocht van RTL. De luistercijfers kwamen echter nooit boven 2,1 procent uit. Een jaar geleden verklaarde voormalig directeur Gerard Timmer over de luistercijfers tegenover RadioFreak: “Het belangrijkste is dat we een curve naar boven kunnen maken, aan het einde van dit jaar hoop ik weer boven de drie procent te zitten.”

Twee maanden geleden nam Timmer, na een jaar aan het roer van Caz! te hebben gestaan, afscheid van de zender. De reden van zijn vertrek was dat Timmers ambitie met het station niet overeenkomt met die van eigenaar SBS.

André Kreuzen, zakelijk directeur van SBS, laat in een persbericht weten: “We hebben deze beslissing genomen op puur zakelijke gronden. We zijn een jaar geleden met Caz! begonnen in de wetenschap dat het een lastige opdracht was om er een van de leidende radiozenders in Nederland van te maken. Door het aanbod van Arrow hebben we de afweging kunnen maken tussen het verder zelf opbouwen van Caz en het verkopen van de zender. We hebben tot het laatste besloten, omdat dat voor SBS bedrijfseconomisch gezien het aantrekkelijkst is. Uiteraard wensen we Arrow alle succes met de toekomst van hun nieuwe radiozender.”

Arrow Classic Rock
Arrow Classic Rock is in 1996 van start gegaan. Bij de frequentieverdeling in 2003 kreeg de zender geen FM-frequentie en bleef men noodgedwongen uitzenden via AM en kabel. Overigens verkreeg Arrow in 2003 wel de FM-frequenties voor een jazz-zender, zodat Arrow in 2004 Arrow Jazz FM startte.

Ad Ossendrijver, eigenaar directeur van Arrow, laat weten: “FM zal ten opzichte van onze huidige AM veel meer luisteraars naar de zender trekken en ook in de auto wordt het goed toeven. We krijgen het de komende tijd enorm druk met het samenvoegen van de bedrijven. Samen met onze tweede zender, Arrow Jazz FM op de FM, zal Arrow een belangrijke speler op de radiomarkt worden en twee bijzondere doelgroepen bedienen, die wel eens wat anders willen dan BLØF, Guus Meeuwis of Celine Dion.”

Vorig artikelKink FM vanmiddag live vanuit Den Haag
Volgend artikelArrow Classic Rock blijft non-stop na overname Caz!