Radio 4-presentator Sander Zwiep presenteert vanaf 7 september op werkdagen tussen 14:00 en 16:00 uur het nieuwe programma ‘Maatwerk’ op NPO Radio 4. Dat programma komt op de plaats van ‘4 de Middag’, dat momenteel door Mieke van der Weij gepresenteerd wordt. Hiervoor nam Christiaan Kuyvenhoven de presentatie op zich, maar hij is van zender gehaald.

Sander Zwiep is 32 jaar oud en studeerde Muziekwetenschap. Hij kwam via het opleidingstraject van de NPO Campus terecht bij Radio 4, waar hij na een nachtprogramma één van de presentatoren werd van ‘De Muziekfabriek’ en op zondagavond presenteerde hij ‘Sander Speelt’. Dat laatste programma wordt vervangen door Diederik van Vleuten.

Sander maakt maakt zijn nieuwe programma de overstap van de AVROTROS naar Omroep MAX. “Maatwerk is een opgewekt middagprogramma met aangename klassieke muziek die perfect aansluit op de middag”, aldus Omroep MAX in een persbericht. “Voor wie hard aan het werk is, of een rustige middag heeft; Sander Zwiep zorgt voor een passende muzikale omlijsting.”