Sander Lantinga kan niet ontkennen dat er ooit een einde komt aan zijn samenwerking met Coen Swijnenberg. Maar over stoppen wil de dj nog niet te veel nadenken, vertelt hij in de podcast van Bastiaan Meijer. “Ik ben er niet mee bezig, maar het is een vraag die je niet kan ontkennen. Zoals aan alles in het leven komt er ook aan het duoschap een einde. Ik kan amper een voorbeeld noemen van duo’s die nog bij elkaar zijn na 20 jaar. Pauw en Witteman, Barend en Van Dorp, Acda & De Munnik, Bassie en Adriaan.”

Toch wil Lantinga, die al sinds 2006 ‘De Coen & Sander Show’ maakt met Coen, nog niet te veel bezig zijn met stoppen. “Ik kan wel nadenken: wat als? Alleen ben ik bang dat als je daar nu al over gaat nadenken, dat je toch dingen gaat bespoedigen. Tuurlijk denk je wel eens na over een plan B, maar vooralsnog vind ik het echt niet aan de orde.”

De 538-dj: “Ja, het gaat een keer gebeuren. En tuurlijk heb ik ook nog ambities en dromen. Maar als ik nou op een papiertje zet: oké, we hebben nog twee jaar een contract en misschien wil een van de twee stoppen. Dan zou ik bij wijze van spreken nu al een sollicitatiebrief naar een andere zender moeten sturen. Dan ga je processen in werking zetten en heb je de focus niet meer op de show, dan ben je al met je gedachten elders.”

Losser geworden

‘De Coen & Sander Show’ was jarenlang de best beluisterde middagshow op de Nederlandse radio. In 2015 stapte het radioduo over van 3FM naar Radio 538, waar de twee elke maandag tot en met donderdag te horen zijn. Sander: “Coen is veel losser geworden, durft ook fouten te maken en denkt ook veel creatiever na.”

Volgens Sander vullen hij en Coen elkaar goed aan. “Coen is meer van de technische kant, de metriek van de radio. Mijn sterke punt is, denk ik, de creatieve invulling en de gekte die daar bij komt kijken. Kijken waar je iets leuker en vooral onverwachtser kunt maken, zodat de luisteraar toch de noodzaak voelt om te blijven luisteren.”

Foto: Radio 538 | William Rutten