Home Landelijke radio Sander Lantinga: “De routine is weg, we zaten bij 3FM aan ons...

Sander Lantinga: “De routine is weg, we zaten bij 3FM aan ons plafond”

De Coen en Sander Show start volgende week maandag op Radio 538. Volgens Sander Lantinga brengt de overstap van 3FM naar Radio 538 nieuwe energie en zorgt dat voor creativiteit. Tegen Nu.nl zegt de dj: "We hadden zin in een nieuwe stap, nieuwe mensen, een nieuwe impuls. Ik merk nu al dat er een andere energie is. Het is spannender en daardoor word je hopelijk creatiever. De routine is weg en dat komt de show vast ten goede."

Afgelopen week trad het duo voor het eerst aan bij Radio 538 om het nieuwe programma voor te bereiden. "Ik voel me net een brugklasser", zegt Lantinga. "Moet de weg zoeken, de mensen leren kennen en vraag me af waar het lokaal is." Het grote verschil bij Radio 538 is dat het minder bureaucratisch is. "Je hebt te maken met minder schijven, waar je ook niet aan ontkomt als je namens een omroep voor een zender werkt. Hier werkt iedereen voor hetzelfde doel, hetzelfde radiostation, waardoor de lijntjes korter zijn."

Bij 3FM had het duo volgens Lantinga het maximale gedaan. "We zaten aan ons plafond bij 3FM/BNN, al hoe lief en leuk de mensen zijn. Je moet een keer een stap maken en nu doen we dat recht uit ons hart." Lantinga verwacht dat hij en Swijnenberg nog heel wat jaren samen door kunnen.
Foto: Annemieke van der Togt