Home Landelijke radio Sander de Heer zamelt 300.000 flesjes handgel in

Sander de Heer zamelt 300.000 flesjes handgel in


Dj Sander de Heer heeft ruim 300.000 flesjes handgel ingezameld voor Haïti. In het ochtendprogramma 'De Heer Ontwaakt' op Radio 2 werd opgeroepen de flesjes in te leveren, die is overgebleven van de Mexicaanse griep. Door de cholera is in Haïti veel behoefte aan hygiëne. De handgel kan daarvoor een tijdelijke oplossing bieden.

De stichting Hart voor Haïti is bereid om in Port-au-Prince alle formaliteiten die met de zending van de honderdduizenden flesjes handgel gepaard gaan, voor haar rekening te nemen. Henk Bosman van Hart voor Haïti: "Wij doen al 28 jaar projecten in Haïti en we kennen de wegen, we helpen jullie en de Haïtianen graag!"

DHL bood eerder al aan om het vervoer van de flesjes op zich te nemen, Artsen zonder Grenzen wilde de flesjes uitdelen aan de Haïtianen, maar de vier containers met handgel moesten ook nog door de douane heen en daar was tot dit weekend geen oplossing voor. De stichting Hart voor Haïti neemt nu dat deel van de actie voor haar rekening en de vier containers varen dan ook zo snel mogelijk af.
Foto: Hans Peter van Velthoven

Vorig artikelRadio Veronica start met Top 1000 Allertijden
Volgend artikelPrinses Margriet sluit dj’s Serious Request op