Home Landelijke radio RVU stopt met Radio 1-programma Simek ’s Nachts

RVU stopt met Radio 1-programma Simek ’s Nachts

Het RVU-radioprogramma Simek ’s Nachts met interviewer Martin Simek stopt per 1 januari 2009. Daarvoor in de plaats zal de RVU in de vroege nacht van zaterdag op zondag op Radio 1 het programma Napels gaan uitzenden, met interviewer Henk van Middelaar.
De RVU zegt geen ruimte te hebben voor beide programma’s. Daarnaast is een vereiste voor het vernieuwde Radio 1 dat alle programma’s live zijn, ook op dit tijdstip. 

In waarderingsonderzoek van de Radio 1-programma’s wordt het programma van Martin Simek de afgelopen twee jaar niet positief beoordeeld. De RVU heeft gelet op deze overwegingen het besluit om met Simek ’s Nachts te stoppen deze week genomen. "Ook voor de RVU is dit een ingrijpend besluit", laat de omroep weten.

Martin Simek debuteerde als radiopresentator op 15 december 1994 in het RVU-programma Kleur Bekennen, dat zo succesvol was dat er ook een televisie-variant van kwam (start: 4 september 1995). De interviews van Martin Simek vielen op door de geheel eigen stijl van de presentator en door zijn sterk op intuïtie leunende wijze van interviewen. 

Het programma Napels dat Simek ’s Nachts zal vervangen is in het seizoen 2007/2008 uitgezonden op Radio 5 en werd dit jaar bekroond met een eervolle vermelding tijdens de uitreiking van De Luis (beste interview van 2007). Door veranderingen op Radio 5 is er voor Napels op die zender geen plaats meer. RVU-interviewer Henk van Middelaar ondervraagt in Napels mensen naar aanleiding van hun veronderstelde sterfdatum en bespreekt met ze wat ze vóór die tijd nog allemaal gedaan willen hebben.

Presentatrice Hanneke Groenteman is een actie gestart op haar weblog om Simek ’s nachts te behouden. Groenteman publiceerde tot nu toe een dozijn steunreacties van tevreden luisteraars op haar weblog.