Home Landelijke radio Ruud Hendriks koopt Radio Nationaal

Ruud Hendriks koopt Radio Nationaal

Het radiostation Radio Nationaal is overgenomen door Radioned BV een bedrijf dat volledig in handen is van Ruud Hendriks. Daarmee is de uitbouw van deze zender voor langere tijd gegarandeerd en kan het station ook meebieden bij de voorgenomen veiling van etherfrequenties.
“Radio Nationaal bouwde onder de vorige eigenaar zonder noemenswaardige marketing binnen enkele maanden een prachtig marktaandeel op van 2% en staat daarmee nu al in de Top 10 van best beluisterde landelijke zenders. Dat tekent de behoefte aan een zender die echt ruimte geeft aan goede Nederlandse producties en het potentieel van het station indien we er in slagen een pakket FM zenders te krijgen”, aldus de 42 jarige Hendriks.
Met presentatoren als Karel van Cooten, Bart van Leeuwen, Chiel Montagne en Imca Marina zendt Radio Nationaal dagelijks een gezellige mix uit van Gouwe Ouwe, Nederlandse en Nederlandstalige muziekproducties. Daarmee is het op dit moment de enige landelijke radiozender die overwegend muziek van Nederlandse bodem ten gehore brengt. Sinds 1 juli van dit jaar zendt Radio Nationaal uit via de zeer sterke middengolfzender 1296 AM van de BBC World Service, omdat het niet langer wilde wachten op de door de overheid herhaaldelijk uitgestelde herverdeling van etherfrequenties.
De komende maanden zal Radio Nationaal hard gaan werken aan de verdere uitbouw van de kabel- en etherdistributie, het opzetten van een professionele verkooporganisatie en een grote marketingcampagne. Ruud Hendriks was tot 1 mei j.l. lid van de Raad van Bestuur van Endemol en stond mede aan de wieg van RTL 4, RTL 5 en Sport 7. Hendriks begon zijn omroepcarrière op 14 januari 1978 bij piraat Radio Mi Amigo.