Home Landelijke radio Ruud de Wild praat 6 mei van zich af

Ruud de Wild praat 6 mei van zich af

3FM-diskjockey Ruud de Wild heeft dinsdagmiddag de moord op Pim Fortuyn herdacht door in zijn programma met collega’s en luisteraars te praten over wat er een jaar geleden gebeurde. Dat schrijft de Telegraaf vandaag.

De Wild stelde in de live-uitzending dat hij inmiddels kan accepteren dat zijn leven voor altijd veranderd zal zijn en dat hij dat niet eens meer erg vindt.

Behalve De Wild bevonden zich in de uitzending ook zijn medepresentator Jeroen Kijk in de Vegte, dj Claudia de Breij, 3FM-nieuwslezer Arjan Penders en Maria van Lievelo, de traumapsychologe die alle betrokkenen het afgelopen jaar heeft begeleid. Alle aanwezigen waren vorig jaar in de studio toen Fortuyn werd doorgeschoten. In de uitzending luisterden de aanwezigen onder meer terug naar geluidsfragmenten die door redacteurs van het 3FM-nieuws waren opgenomen vlak na de moord.

De Wild praatte in de uitzending openhartig over alle emoties die hij het afgelopen jaar heeft beleefd. “Ik ben me pas na de moord echt gaan beseffen dat je in het leven geen enkele garantie hebt”, stelde hij. “Ik ervaar nu groot geluk op die zeldzaam heldere momenten dat ik besef dat ik niet geraakt ben.”

Ook vertelde de 34-jarige diskjockey dat hij lange tijd niet meer van muziek heeft kunnen genieten. “Dat kan ik tegenwoordig weer wel, maar de heftige emoties die muziek vroeger bij me opriep, ken ik niet meer. Ik kan mezelf nu relativeren, wat eigenlijk als een enorme bevrijding voelt.”

Medepresentator Jeroen Kijk in de Vegte sprak de hoop uit dat hij na vandaag de ervaring een plaats in zijn leven kan geven. “Ik heb echt naar deze dag toegeleefd met het idee dat dit een grenspaal is. Het hele jaar zijn we er nog mee doodgegooid: na vandaag zullen ook de media niet meer zo massaal aan de moord blijven refereren. Ik wil er niet meer ieder moment van de dag accuut mee bezig zijn.”

Vorig artikelNieuwe datingshow met Jeroen Smits op Baja Radio
Volgend artikelSilkstone speelt akoustisch op City FM