Home Landelijke radio Ruud de Wild: “Ik begrijp de keus voor Coen & Sander”

Ruud de Wild: “Ik begrijp de keus voor Coen & Sander”

Ruud de Wild begrijpt dat Radio 538 heeft gekozen voor Coen & Sander. "Ik denk dat zij passen bij het profiel van wat Radio 538 wil zijn", zei hij bij Pauw. "Ik vind het ook heel slim dat ze de grote concurrent binnenhalen." Eerder liet het radiostation zelf al weten dat ze het middagprogramma willen verjongen.

Toch gaat Ruud de Wild niet van harte weg bij de zender. Hij wist aanvankelijk ook niet dat er met Coen en Sander gesproken werd en moet eerder stoppen dan gepland. "Ik had sowieso niet tot m'n 65 bij Radio 538 kunnen en willen zitten. Maar het is zoiets als doodgaan, je plant het nooit goed. Ik voelde wel dat ik toe was aan iets nieuws. Radio is zo weinig vernieuwend geworden. Maar als zich iets vernieuwends aandient, dan ben ik er."

Voorlopig gaat Ruud zich op z'n kunst richten, maar hij sluit niet uit weer ooit bij de radio te gaan werken. "Dat zou kunnen, ik sluit niks uit. Maar er is nu geen partij waarmee ik om tafel zit en ik zou ook niks weten."

Heftig jaar
Het was een heftig jaar voor de dj. Hij had het afgelopen jaar een stalkster die uiteindelijk opgenomen moest worden van de rechter. Daarnaast had hij vier maanden beveiliging vanwege bedreiging. "Maar dat komt wel vaker voor bij 538. Tim Klijn had er ook een, omdat iemand een quiz niet gewonnen had." Ook de vader van Ruud de Wild overleed vorig jaar op 85-jarige leeftijd.