Home Landelijke radio Ruim 400 miljoen winst voor Telegraaf Media Groep

Ruim 400 miljoen winst voor Telegraaf Media Groep

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft heeft vorig jaar de hoogste winst behaald sinds de oprichting van het bedrijf 115 jaar geleden. TMG is voor 85 procent eigenaar van Sky Radio en geeft ook onder andere de Telegraaf uit. Het resultaat, gestuwd door enkele meevallers, liep op tot dik 400 miljoen euro. In januari maakte het bedrijf al bekend dat het op een recordwinst afstevende.
De eenmalige baten kwamen uit de verkoop van belangen die TMG had in de mediabedrijven SBS en Wegener. Dit leverde TMG een boekwinst op van 405 miljoen euro. In 2006 bedroeg de nettowinst 49,6 miljoen euro.
TMG behaalde vorig jaar een omzet van 738,8 miljoen euro, bijna negen procent meer dan in 2006. De opbrengsten stegen wegens een toename van omzet uit advertenties, inkomsten uit oplages en uit digitale activiteiten, zoals websites voor relaties. Het bedrijfsresultaat ging met twaalf procent omhoog naar ruim 53 miljoen euro.
TMG rekent voor dit jaar op een ‘aanzienlijke stijging van het bedrijfsresultaat’, zo kondigde het concern begin dit jaar al aan. Maar de eerste twee maanden van 2008 laten wat advertenties betreft, ‘een minder gunstige ontwikkeling zien’, aldus TMG.
Volgens het mediabedrijf kan dit van invloed zijn op de afgegeven verwachting. Voor nu laat TMG de prognose nog ongemoeid.