Home Landelijke radio RTV West vergeet Ton Hoogenboom-prijs opnieuw

RTV West vergeet Ton Hoogenboom-prijs opnieuw

De Ton Hoogenboom-prijs wordt ook dit jaar niet uitgereikt en is daarmee feitelijk ter ziele. Die tweejaarlijkse journalistieke prijs was een initiatief van RTV West, maar die omroep heeft de organisatie ervan voor de derde keer op rij vergeten.

De Ton Hoogenboom-prijs, een kunstwerk en een geldbedrag van 500 euro, was een eerbetoon aan de in 1996 tijdens een skivakantie omgekomen radioverslaggever en programmamaker. Hij was in de beginjaren van Radio West hét gezicht van deze omroep in Leiden. De prijs is in totaal drie keer uitgereikt, in 1998, 2000 en 2002.

Door een reorganisatie bij Omroep West schoot uitreiking van de prijs er in 2004 bij in. De toenmalige hoofdredacteur Rob Freijssen van RTV West erkende dat met gepaste schaamte en kondigde aan de nagedachtenis aan Ton Hoogenboom in 2006 in ere te herstellen. Dat kwam er desondanks niet van en nu in 2008 blijkt de prijs opnieuw vergeten.

Volgens een woordvoerder van de gemeente neemt Leiden na het zomerreces contact op met RTV West. "De prijs is een initiatief van RTV West en wij participeren slechts in de jury, maar toch vinden wij de prijs belangrijk en hopen dat die prijs nieuw leven wordt ingeblazen."