Home Landelijke radio RTV West en Rijnmond krijgen meer ruimte van provincie

RTV West en Rijnmond krijgen meer ruimte van provincie

De regionale omroepen RTV West en Rijnmond liggen op schema met het doorvoeren van de maatregelen die zij met het Zuid-Hollands provinciebestuur hebben afgesproken. Gedeputeerde Staten zien ook voldoende perspectief voor samenwerking tussen de beide omroepen. Dat blijkt uit een voortgangsnota die het provinciebestuur heeft vastgesteld, dit meldt mediamagazine.

Het college stuurt er opaan het toezicht op de omroepen vanaf januari te beëindigen. Dat hangt wel af van de uitkomsten in het eindrapport van de onafhankelijk toezichthouder. Die werd door de provincie aangesteld nadat bij de regionale omroepen een grote financiele chaos was geconstateerd. Volgens verantwoordelijk gedeputeerde Erik van Heijningen blijkt uit de voortgangsnota dat de omroepen de problematiek serieus hebben genomen. Het provinciebestuur heeft daarom besloten West en Rijnmond meer speelruimte te geven.

Provinciale Staten van Zuid-Holland namen in februari dit jaar een éénmalig reddingsplan aan voor West en Rijnmond. Beide omroepen moesten maatregelen nemen om de zaak financieel op orde te krijgen. Uit de kwartaalrapportages blijkt dat ze zich langzaam maar zeker inderdaad in de richting van een gezonde bedrijfsvoering ontwikkelen, zo stellen Gedeputeerde Staten. Op basis van de huidige financiële gegevens is de verwachting dat beide omroepen tijdig met de eerste aflossingen kunnen starten. Met RTV West is afgesproken dat zij per 1 juli 2007 begint met aflossen. In verband met de geplande verhuizing in 2006, zal RTV Rijnmond hiermee aanvangen in juli 2008.