Home Regionale radio RTV Oost stopt met radiorubrieken en verlegt focus naar online

RTV Oost stopt met radiorubrieken en verlegt focus naar online

RTV Oost

RTV Oost schrapt een aantal radiorubrieken om meer focus te leggen op de online nieuwsvoorziening. ‘Binnenkant Paal, Boeren Burgers & Buitenlui, OverUIT de Kunst, Achter de Schermen en PuntKomma zijn deze week voor het laatst te horen op Radio Oost’, meldt de regionale publieke omroep.

RTV Oost wil de thema’s die nu nog vooral in de radiorubrieken aan bod komen sterker en breder kunnen aanbieden via de online nieuwsplatforms, zoals de site en de app. Volgens hoofdredacteur Henk Jan Karsten is het voor het versterken van de nieuwsvoorziening belangrijk dat redacteuren en verslaggevers voldoende tijd hebben om onderwerpen uit te kunnen diepen. “Daarom worden nu collega’s vrijgespeeld die zich altijd met veel passie hebben ingezet voor de radiorubrieken. Zij krijgen in de nieuwe opzet volop de gelegenheid deze en andere thema’s te presenteren in het reguliere nieuwsaanbod op radio, televisie en online.”

De vijf radiotitels worden nu nog uitgezonden op werkdagen tussen 18:00 en 18:30 uur tijdens het nieuwsprogramma Afslag Oost.