Home Landelijke radio RTV Drenthe krijgt geen extra geld van provincie

RTV Drenthe krijgt geen extra geld van provincie

De provincie Drenthe zal RTV Drenthe geen extra geld geven als de Tweede Kamer de provincies verantwoordelijk maken voor de regionale omroepen. Provinciale Staten vindt dat de omroep met de bestaande middelen de broek moet kunnen ophouden. De provincie ergert zich aan de houding van de omroep.

De statencommissie Cultuur liet geen spaan heel van het meerjaren-bedrijfsplan. In dat plan schetst de omroep een positief en een negatief toekomstplan. Volgens PvdA-statenlid Boer heeft het plan niets met de realiteit van doen. D66-statenlid Sluiter noemde het een plan zonder pit, zonder fantasie en zonder inspiratie. Volgens gedeputeerde Schaap hoeft RTV Drenthe niet bang te zijn dat de provincie zich bemoeit met de inhoud van de programma’s, maar enige bemoeienis moet volgens Schaap toch kunnen, omdat wel gekeken moet worden hoe er met subsidiegeld omgegaan wordt.

Het wachten is nu op het besluit van de Tweede Kamer over de toekomst van de regionale omroepen. Als het aan Schaap ligt wordt de omroep onder het provinciebestuur gebracht. [Mediamagazine]