Home Landelijke radio RTV Dordrecht kan toch blijven uitzenden

RTV Dordrecht kan toch blijven uitzenden

RTV Dordrecht kan blijven uitzenden dankzij een nieuwe samenwerking met LOCOM TV en Exxact FM Radio. RTV Dordrecht heeft de mogelijkheden van een radiozender en kabelkrant in eigen beheer onderzocht maar dat bleek financieel niet haalbaar. LOCOM had ook plannen voor een eigen tv- en radiozender, maar na het stoppen van deze samenwerking zou RTV Dordrecht failliet gaan. Omdat dit ten kosten van de vrijwilligers, betaalde krachten en kijkers van RTV Dordrecht zou gaan, hebben LOCOM en Exxact FM besloten door te gaan.

Exxact FM zal in de nieuwe opzet eindverantwoordelijk worden voor de informatievoorziening. De medewerkers reageren opstandig, ze zien een samenwerking absoluut niet zitten, “De vrijwilligers worden in een hoek gedrukt”, verwoordde een van hen. “We mogen op zondagavond of op zaterdagochtend een programma maken en dat is het dan” Twintig vrijwilligers hebben de afgelopen maand hun werk stilgelegd.

Eerder kwam Exxact FM en RTV Dordrecht al in het nieuws doordat Exxact FM te weinig informatieve, culturele en educatieve programma’s zou maken en te veel reclame uit zou zenden op de Dordrechtse zender.

Vorig artikelWebsites van de publieke omroepen trekken recordaantal bezoekers
Volgend artikelVerslaggever Arnold Karskens gewond in Uganda