Home Landelijke radio RTV Dordrecht behoudt zendmachting

RTV Dordrecht behoudt zendmachting

Het Commissariaat voor de Media heeft besloten dat RTV Dordrecht hun zendmachtiging mag behouden. Hierdoor kan de omroep de komende vijf jaar blijven uitzenden. Dit besluit kwam tot stand na analyse van de verslagen van de gemeenteraad.

De zendmachtiging heeft het afgelopen jaar voor een strijd gezorgd, omdat er in Dordrecht twee gegadigden waren, RTV Dordrecht en Media 78. Het Commissariaat stelt dat RTV Dordrecht het afgelopen jaar goed heeft gefunctioneerd, zich heeft gehouden aan de programmavoorschriften en dat de programmaraad van de omroep goed functioneert. Er is ook voldoende uitzicht is op continuïteit. Bij de besluitvorming over de zendmachtiging heeft de aanvraag van Media 78 geen enkele rol gespeeld.

Voorzitter Jan Goeijenbier van RTV Dordrecht roemt de inzet van directie en medewerkers. “Zij hebben de afgelopen jaren gezorgd voor een toename van de kwaliteit en kwantiteit van de programma’s. Daarnaast hebben ze een stevige basis gelegd voor de samenwerking met ATOS (omroep van Zwijndrecht en H.I. Ambacht) om te komen tot één Drechtstedenomroep. Een fusie tussen RTV Dordrecht en ATOS is per 1 april 2008 voorzien.”