Home Landelijke radio Gemeente geeft RTV Dordrecht meer tijd

Gemeente geeft RTV Dordrecht meer tijd

De Dordtse gemeenteraad wil de lokale omroep RTV Dordrecht meer tijd geven om te voldoen aan de voorwaarden die de gemeente twee jaar geleden stelde aan de omroep. Dat meldt RTV Rijnmond.

In maart 2005 werd de omroep door een bijdrage van de gemeente gered. Omdat RTV Dordrecht geen van de toen gemaakte afspraken tot nu toe is nagekomen, dreigt Dordrecht de subsidie stop te zetten. De afspraken gingen onder meer over het verwerven van eigen inkomsten en meer samenwerken met andere omroepen in de regio.

Burgemeester en wethouders willen RTV Dordrecht onder verscherpt financieel toezicht stellen en slechts de helft van de drie ton subsidie uitbetalen. Maar de meerderheid in de gemeenteraad vindt dat dat te ver gaat omdat de lokale omroep hard werkt om de situatie te verbeteren. Later dit jaar zal de situatie opnieuw beoordeeld worden.

Begin februari maakte een groep oud-journalisten en bedrijven onder de naam ‘Media 78’ plannen bekend voor een nieuwe omroep. Zij vinden dat Dordtenaren recht hebben op meer en beter eigen nieuws dan het huidige aanbod.

‘Media 78’ dingt daarom mee naar de zendmachtiging die tot het einde van het jaar nog in handen is van RTV Dordrecht. In september neemt het Commissariaat van de Media daarover een besluit.