Home Landelijke radio RTL niet blij met Krabbé op Noordzee FM

RTL niet blij met Krabbé op Noordzee FM

RTL is niet blij met het feit dat Martijn Krabbé een middagshow gaat presenteren op Noordzee FM. De zender laat weten niet blij te zijn dat Martijn naast zijn tv- werk ook een radioprogramma gaat maken.

Volgens RTL moet Martijn zich volledig richten op de televisieprogramma’s die hij voor die zender maakt. “Dit kán niet”, aldus directeur Fons van Westerloo van RTL in het Algemeen Dagblad. “We betalen enorme bedragen aan Krabbé. We verwachten dat hij voor dat geld dag en nacht bezig is met het maken van tv. Dan kan het niet zo zijn dat hij elke middag een radioprogramma gaat zitten maken. En al helemaal niet bij een concurrent. Hij weet dat wij er zo over denken, maar Martijn wil alles tegelijk. Zo werkt het niet!”

Aankomende maandag neemt Van Westerloo een definitief standpunt in. “Martijn is vrij om te kiezen waar hij wil werken, maar wij zijn vrij om daar consequenties aan te verbinden. Ik vind dat je je nooit twee keer kunt verhuren.”

Krabbé zegt dat hij zich netjes aan de afspraken houdt. “Ik heb moeizame onderhandelingen met RTL achter de rug, maar ik blijf nog drie jaar. Dat is afgehamerd. Iedereen was door het dolle heen dat we rond waren. In dat contract staat dat ik radiovrijheid heb. Dit kan voor RTL dus niet als een verrassing komen. En in de onderhandelingen met John de Mol heb ik gezegd: tv houdt prioriteit. Daar ging hij schoorvoetend mee akkoord.”

Volgens Van Westerloo is er echter “absoluut nog geen contract” met Krabbé. “Sterker nog: programmadirecteur Van der Goot heeft tegen hem gezegd: Martijn, als je dagelijks bij een concurrent gaat werken, kan er geen sprake van zijn dat we tot een afronding van je contract komen.”

Krabbé spreekt tegen dat RTL hem met ontslag heeft gedreigd, maar geeft wel toe dat Van der Goot hem heeft gewaarschuwd.