Home Landelijke radio RTL FM tweede keus in Leiden en de Bollenstreek

RTL FM tweede keus in Leiden en de Bollenstreek

De Programmaraden van Leiden e.o. en Bollenstreek hebben een nieuw gezamenlijk radioadvies uitgebracht aan kabelexploitant Casema. Ten opzichte van vorig jaar wordt er slechts een wijziging aangebracht in het radiopakket: RTL FM zal worden vervangen door de jongerenzender YAM Radio. Mocht er echter een zender wegvallen uit het pakket, dan zal deze plaats weer door RTL FM worden ingenomen.

RTL FM kwam enige tijd geleden in de plaats van Country FM op het kabelnet. Volgens de Programmaraden Leiden e.o en Bollenstreek, die het radiopakket altijd gezamenlijk adviseren aan Casema, biedt RTL FM geen meerwaarde ten opzichte van de al via het kabelnet doorgegeven andere radiozenders. Dat was wel het geval met Country FM, maar die zender heeft haar uitzendingen gestaakt. Het kanaal werd daarna overgenomen door RTL FM, maar de beide programmaraden zien liever de jongerenzender YAM Radio op het kabelnet. Volgens hen kan deze zender een interessante toevoeging aan het programma-aanbod zijn voor met name jongeren.

Deze zender krijgt nu een jaar de tijd om te bewijzen aan de verwachtingen te kunnen voldoen. Mocht er echter in de komende tijd nog een zender wegvallen op het kabelnet (met name het voortbestaan van Colorful Radio zou onzeker zijn, aldus de beide raden), dan mag RTL FM direct weer terugkeren op het kabelnet in de regio Leiden en de Bollenstreek. De verwachting is dat Casema het kabeladvies zal overnemen.