Home Landelijke radio Arnhemse piratenzender krijgt twee uurtjes legaal

Arnhemse piratenzender krijgt twee uurtjes legaal

Twee uur zendtijd per twee weken. Dát is wat Radiopiraat Contact op de frequentie van de Stadsomroep heeft gekregen. Goed nieuws voor Contact, zou je zeggen, maar oprichter J. Leenders vindt het gebaar wat mager. “Maar ik snap het wel hoor. De Stadsomroep heeft zijn eigen stijl. Die wil – ie houden. Die omroep heeft ook wel Nederlandstalige muziek, maar dan liedjes zoals van De Kast”.

Contact draaide 27 jaar als illegaal station Nederlandstalige muziek vanuit een woning in de Arnhemse wijk Klarendal. Enkele weken geleden ging, onder dreiging van forse boetes, definitief de stekker eruit bij de radiopiraat. Sindsdien is oprichter J. Leenders, ook wel Jojo Buitenzorg genoemd, op zoek naar andere mogelijkheden om toch te kunnen uitzenden.

De Stadsomroep bood de helpende hand. Twee uur, eens in de twee weken, heeft Radio Contact gekregen. Eén keer in de veertien dagen, op zaterdag van twaalf tot twee, draait Contact dus zowaar legaal.

Maar Leenders wil méér: “De mensen willen Nederlandstalige muziek. We gaan ervan uit dat we meer krijgen en dan óók op de zondag. De mensen van de Stadsomroep willen met die twee uurtjes vast de kat uit de boom kijken tot ze kunnen zeggen ‘dat zijn toch goede lui’.”

Leenders zou het liefst een groot deel van de zendtijd van de Stadsomroep overnemen. “Wat doen die nou, ’s ochtends zenden ze alleen herhalingen uit en ’s nacht draaien ze non-stop Engelstalige muziek. Als ze groter willen worden, dan moeten ze juíst ons erbij halen.”