Home Landelijke radio RoyaalFM en 4FM bestolen van zender

RoyaalFM en 4FM bestolen van zender

Bij een inbraak gisteravond in het studiogebouw van RoyaalFM in Achel is veel apparatuur buitgemaakt, waaronder de complete zendinstallaties van RoyaalFM en 4FM.

De daders zijn het pand binnen gekomen door een rolluik aan de achterkant van het pand te forceren en een raam met gewapend glas te vernielen. Buiten de zendinstallaties van beide radiozenders is ook het complete platen en cd archief verdwenen en werd de inboedel totaal vernield.

Door deze inbraak zijn de uitzendingen van RoyaalFM op 103.0 en internet onderbroken. De uitzendingen op 93.6 FM en 105.0 FM op de kabel gaan wel normaal door.

Of het station snel weer in de lucht is laat een woordvoerder weten: “Momenteel is de technische recherche bezig met een onderzoek en heeft het pand afgesloten. Omdat er diverse sporen van de inbraak zijn achtergebleven kan het nog wel enkele uren duren voordat het pand wordt vrijgegeven. Dan kunnen we beginnen met het in kaart brengen van de gestolen apparaten en hopelijk zal Broadcastpartners in de loop van vandaag of morgen met nieuwe apparatuur komen. Kortom we zijn nog wel enige uren/dagen uit de lucht”.