Home Landelijke radio Te weinig perspectief nekt Deventer Omroep

Te weinig perspectief nekt Deventer Omroep

Zowel op het gebied van de organisatie, de financiën en de techniek is er voor de Deventer Omroep te weinig perspectief voor een goede toekomst. Dat is reden dat het bestuur vorige week besloot de stekker uit de Deventer Omroep te trekken, dit weet de Stentor te melden.

Volgens secretaris Maarten van Mieghem liep het op alle fronten niet goed. Dat werd met name duidelijk tijdens de fusiebesprekingen met Deventer Televisie. “We hebben te kampen met personele problemen, zowel in het bestuur als met de vrijwilligers. Het bleek moeilijk om vrijwilligers als ze snel nodig waren ook daadwerkelijk te kunnen krijgen. Daarnaast draaien we al een hele tijd met een uitgekleed bestuur. We hebben geen voorzitter en de twee andere bestuursleden konden vanwege privé-omstandigheden ook niet adequaat hun werk doen”.

“Bovendien hebben we niet genoeg geld om ook in de techniek te kunnen investeren. Dan kan je twee dingen doen. Je kan proberen alles weer goed op de rails te krijgen, dat is een kwestie van de lange adem. Maar we constateerden ook dat je onmogelijk een fusie aan kunt gaan als je zelf de boel niet op orde hebt. Woensdagavond hebben we daarom de knoop doorgehakt. Donderdag hebben de brieven voor de vrijwilligers opgesteld en die hebben ze zaterdag in de brievenbus gekregen. Morgenavond hebben we een besloten bijeenkomst met de vrijwilligers waar we alles nog eens toe zullen lichten”.

Deventer FM zal zich inspannen om een aantal programma‘s van de Deventer Omroep voort te zetten.

Vorig artikelRoyaalFM en 4FM bestolen van zender
Volgend artikelNovum Radionieuws ook in de nacht