Home Landelijke radio ROOS ontevreden over informatievoorziening aan rampenzenders

ROOS ontevreden over informatievoorziening aan rampenzenders


De functie van de regionale omroepen als rampenzender moet versterkt worden. Dat vindt ROOS, de koepelorganisatie van de dertien regionale publieke omroepen in Nederland. Volgens de organisatie kreeg Omroep Brabant eergisteren als rampenzender niet genoeg informatie over de brand in Moerdijk. "En dan krijgt de zender het verwijt dat je het niet goed doet", zei directeur Gerard Schuiteman van ROOS op Radio 1.

"Om half vier werd de omroep rampenzender. Pas om vijf uur was er informatie via een persconferentie." RTV Rijnmond had minder klagen, omdat die omroep pas later als rampenzender werd ingezet.

Als voorbeeld noemt Henk Lemckert de metingen die naar schadelijke stoffen werden verricht. "Je verwacht dat de gemeente contact met ons opneemt om de bevolking gerust te stellen. Nu kreeg alle pers dat tegelijkertijd te horen. Dat is normaal niet erg, maar wel als je als rampenzender fungeert", zo zei hij tegen het ANP.

ROOS gaat bij het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de bel trekken. "Het vorige kabinet is niet verder gekomen dan een concept-convenant, dus laten we nu de puntjes echt op de i zetten."

Vorig artikel100%NL Award voor Marco Borsato, Wesley, Nick & Simon en Ilse DeLange
Volgend artikelTop 2000 bereikt 11 miljoen Nederlanders