Roos Abelman maakt de overstap van BNR Nieuwsradio naar NPO Radio 1. Op 11 april start ze als presentator van het KRO-NCRV-programma ‘Spraakmakers’. Ze neemt hiermee tijdelijk het stokje over van Ghislaine Plag, die onlangs aankondigde een sabbatical te nemen. Carl-Johan Zwart blijft de vaste presentator op de vrijdag.

Roos stopte eind vorige maand met de presentatie van het middagprogramma bij BNR, omdat ze ‘een volgende stap’ wilde maken. “Spraakmakers is een fantastisch programma en de mogelijkheid om dat te mogen presenteren pak ik met beide handen aan,” zo reageert ze. Volgens René Sommer, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, heeft Abelman bewezen een goede presentatrice te zijn. “Ze heeft het talent om op een journalistiek hoogwaardig niveau een goede ochtendshow neer te zetten.”

Abelman begon haar carrière bij NH media als radioverslaggever. Daar deed ze onder andere verslag van de nasleep van de moord op Pim Fortuyn, de brand bij het cellencomplex op Schiphol en verschillende moordzaken. Ook heeft ze als verslaggever, programmamaker en presentator voor diverse televisieprogramma’s gewerkt.

Foto: Tim Knol