Home Landelijke radio Ron Sterrenburg: ‘Nederlanders kennen term classic rock niet’

Ron Sterrenburg: ‘Nederlanders kennen term classic rock niet’

Ron Sterrenburg heeft Ad Ossendrijver, directeur van de Arrow Media Groep, jaren geleden al gewaarschuwd dat Arrow Classic Rock het niet zou gaan redden. "Ik heb zes jaar geleden al tegen hem gezegd: classic rock is geen term die Nederlanders kennen", zo zegt Sterrenburg in Adformatie.

"Als je van een vrij kavel een nichezende maakt, verdien je die vier miljoen per jaar niet terug", aldus Sterrenburg. "De oplossing is het draaien van grote hits uit het verleden die gitaargedomineerd zijn. Dat doet hij niet. Hij draait heel veel vage shit."

Ron Sterrenburg is music & programmering consultant en werkte tot juni 2007 voor Arrow. Tot vandaag was hij werkzaam op 100% NL, dat in tegenstelling tot Arrow Classic Rock, uitzendt op een veel goedkoop, geclauseerd kavel.

Over Arrow Jazz FM zegt Sterrenburg: "Het jazzkabel kost maar 1 miljoen per jaar, maar het kost je wel 2,5 miljoen per jaar om het te exploiteren. Dat is moeilijk terug te verdienen als zelfstandig bedrijf. Maar Ossendrijver steekt wel zijn nek uit. En daar heb ik bewondering voor."
De radiozenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM moeten uiterlijk over tien dagen hun uitzendingen staken, vanwege een structurele betalingsachterstand bij het Agentschap Telecom. Arrow probeert op dit moment een oplossing te vinden voor de schulden en heeft zelfs luisteraars om een donatie gevraagd.